Resipi Biskut #Raya2015 : Biskut Ferrero Rocher




Bahan-bahan:
  • 250gm butter
  • 80gm gula icing
  • 20gm qroquant/cornfleks hancur
  • 360gm tpg gandum
  • 100gm almond powder
  • 40gm tpg jagung
  • 1/2 sdt esen vanilla
  • almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
  • 3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
  • coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)
Cara-cara:

  1. putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.
  2. masukkan esen vanilla.
  3. masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.
  4. panaskan oven suhu 150c.
  5. bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.
  6. bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
  7. golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
  8. bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
  9. cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.biarkan sejuk & siap utk dihidang.

Sumber : ResepiBiskut

Comments