Petua Suami Supaya Air Mani Pekat - Blog Petua

Wednesday, 15 January 2014

Petua Suami Supaya Air Mani Pekat


1) Jangan kerap bersetubuh kerana lebih kerap anda mencapai ejakulasi, isipadu air mani makin berkurangan dan cair. Jika ejakulasi selang tiga hari, air mani akan lebih mantap.

2) Elak tabiat merokok dan minum minuman keras. Kedua-dua perkara itu merendahkan tahap hormon testosterone untuk fungsi optima pundi yang menghasilkan air mani.

3) Lakukan senaman secara berkala, lakukan senaman kegel atau kemut, iaitu mencengkam otot lantai pelvis dan otot pembukaan lubang najis dan lubang kencing.

4) Makan makanan berkhasiat yang mengandungi kurang lemak, tinggi khasiat protein, sayur-sayuran dan kekacang. Semua itu sesuai untuk kesihatan sperma dan kandungan air mani. Kurangkan makanan pedas dan berempah.

5) Elakkan buah zakar terdedah kepada kepanasan. Kepanasan menjejaskan kilang sperma. Pakai seluar dalam longgar seperti seluar pendek (boxer) dan elakkan sauna atau merendam badan dalam air panas terlalu lama.

6) Kurangkan berat badan jika didapati meningkat. Peningkatan lemak perut mengganggu kestabilan hormone testosterone.

7) Belajar mengurus tahap tekanan secara positif melalui yoga dan bertafakur kerana tekanan memberi kesan negatif kepada kesihatan badan.

8) Dapatkan urutan badan yang menyegarkan supaya otot selesa dan badan tenang serta mudah berinteraksi secara seksual dan memberi isipadu air mani yang lebih.

9) Makan makanan tambahan dan herba yang dapat membantu meningkatkan isipadu air mani dan bilangan sperma seperti madu, telur ayam kampung dan buah badam. Kekacang juga membantu meningkatkan sperma, zink dapat memantapkan kilang sperma. Herba tongkat ali terbukti berkesan dalam meningkatkan hormon testosterone dan DHEA yangs secara langsung dapat membantu memantapkan pundi serta kilang sperma.

10) Lakukan hubungan seksual sebelah pagi kerana ketika itu mudah mengalami pemanasan yang dapat membina kecerdasan pundi yang menghasilkan air mani. Jika lakukan seks sebelah malam,tahap keaktifan badan menurun dan rangsangan kurang, jadi pengeluaran air mani juga kurang.

Sumber : aidawahablovefun

No comments:

Post a Comment

Pages