BAHAN-BAHAN:

750 gm susu segar | dipanaskan seketika
5 keping roti putih | dibuang kulit tepunya dan disapu dengan mentega
50 gm kismis hitam
5 bij telur
90 gm gula kastor
30 gm gula kastor untuk ditabur

Sos Kastad:
1 tin susu cair
1/4 tin air (guna tin susu cair tadi)
2 sudu besar tepung kastad
2 sudu besar gula

CARA MEMASAK:

1. Potong dua semua roti putih berbentuk tiga segi.
2. Aturkan roti tersebut di dalam loyang, selang selikan dengan taburan kismis. Ketepikan.
3. Campurkan 90 gm gula dengan telur ke dalam satu bekas dan tuangkan susu secara perlahan-lahan.
4. Pukul adunan hingga sebati dan tuangkan ke dalam loyang yang berisi roti tadi.
5. Setelah itu taburkan gula kastor di atasnya.
6. Letakkan loyang ke dalam dulang yang berisi air dan bakar di dalam ketuhar bersuhu 170ºC selama 35-40 minit. 7. Untuk membuat sos kastad: campurkan kesemua bahan ke dalam periuk dan kacau hingga agak pekat. Sejukkan seketika dan hidang bersama puding roti yang telah dimasak tadi.